Co lze zažít
🔴Dynamický Soul s tepajícím životem moderní metropole
🔴 Kjongdžu plné historických pokladů a přístav Pusan
🔴 Pulkogi, tolsot pibimbap, ssambap a samozřejmě vyhlášené kimči
🔴 Čerstvé ryby a plody moře
Vychutnejte si (doslova) spojení poznávání krás Jižní Koreje a rozmanitých chutí národní kuchyně! Navštívíme "Zlaté město" Kjongdžu, dynamický Soul a odpočineme si v termálních lázních...
Tak jako se u nás kdysi na zimu kvůli vitamínům a minerálům nechávalo zkysat hlávkové zelí, tak v Koreji nakládali do obrovských kameninových nádob zakopaných do země tzv. čínské zelí, ale také okurky, ředkve či červenou cibuli. To pak bylo spolu s pastou ze sojových bobů doenjang a chili pastou gochujang pro většinu obyvatel hornaté a drsné země hlavní přílohou k vařené rýži. My už ale pojedeme do Koreje ochutnat i jiné speciality, dříve dostupné jen těm movitějším. Dopřejeme si třeba tolsot pibimpap, pulkogi, meuntchang, hwemul pchadžon či ssambap, zmrzlinu ze zeleného čaje či nejprodávanější alkohol na světě... A samozřejmě zvládneme i všechny význačné pamětihodnosti, které navštívená místa nabízejí.